Brabander van het jaar 2023

Kijk op 1e kerstdag naar de speciale tv-uitzending bij Omroep Brabant.
Vanaf 16.45 uur, daarna ieder uur herhaald.

 
Jan Minkels uit Den Dungen

Niemand zou zich eenzaam moeten voelen. Daarom nodigt Jan in zijn eigen huis regelmatig mensen uit die alleen zijn. Hij kookt dan gratis een drie gangen diner voor hen. En wat over is geef hij weg aan mensen die niet veel te besteden hebben.

Stem op Jan
Ruben Lindenhovius en Sterre van den Boogaard uit Eindhoven en Mierlo-Hout

Ruben en Sterre organiseerden en liepen Boots on the Ground. Dat is een loodzware wandeltocht van maar liefst 200 kilometer om aan dacht te vragen en geld in te zamelen voor oud-militairen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Met een groep studenten liepen ze vier dagen door weer en wind.

Stem op Ruben en Sterre
Annemarie Mols uit Rijen

Annemarie is de drijvende kracht achter de Weggeefhoek Gilze en Rijen. Hier mogen mensen die weinig geld hebben, gratis spullen komen halen. Van kleding tot bestek en van meubels tot handdoeken. Ze helpt zo meer dan 300 gezinnen.

Stem op Annemarie
Frans Monsieurs en Thijs van Miert uit Tilburg

Frans en Thijs zijn helden. Ze aarzelden geen moment toen ze hun vriend Theo met zijn scootmobiel het water in reed. De scootmobiel zonk. Maar doordat de mannen snel in actie kwamen, lukte het ze hun vriend veilig op het droge te krijgen.

Stem op Frans en Thijs
Leny van Zundert uit Etten-Leur

Leny organiseert met haar Stichting Nu Jij! al meer dan tien jaar verwendagen voor ernstig zieke mensen. Ze hoopt dat zij zo even hun zorgen vergeten. Leny heeft zelf borstkanker gehad. Na haar genezing was ze zo blij met de nieuwe kans die ze kreeg, dat ze besloot iets te gaan doen voor lotgenoten.

Stem op Leny